Favicon | Jouw Regenton

1.
Zorg voor stabiliteit

Maak de ondergrond zo vlak mogelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van een (beton)tegel. Gebruik voor de zekerheid een waterpas (of app).

2.
Plaatsen van de regenton

Zet de regenton, eventueel met de voet, op de gekozen plek.

3.
Bepaal de maximale afstand

Gebruik de aansluitingspijp om de optimale afstand tot de regenpijp te bepalen.

4.
Horizontale aansluiting

Zorg ervoor dat de aansluitpijp horizontaal loopt van de regenpijp naar het invoerpunt op de regenton. De aansluiting op de regenton mag maximaal 1 centimeter hoger zijn, maar niet lager. Gebruik een waterpas indien nodig.

5.
Gat boren

Gebruik de meegeleverde gatenzaag om een gat te boren in de regenpijp. Als het invoerpunt op de regenton te klein is, gebruik dan ook de gatenzaag om deze groter te maken.

6.
Plaatsen van vulautomaat-set

Druk de plug van de vulautomaat-set door de opening in de regenton. Plaats de rubbers van de vulautomaat met de open kant naar boven in de regenpijp.

7.
Aanpassing smalle regenpijp

Indien de regenpijp te smal is, kunenn de vleugels van de vulautomaat met een schaar kleiner worden gemaakt.

8.
Vulautomaat plaatsen

plaats de vulautomaat op de rubberen invoer.

9.
Verbind de vulautomaat

Sluit de vulautomaat aan op de regenton door middel van de meegeleverde slang.

10.
Vulautomaat op de juiste stand

Onze vulautomaat heeft twee standen: zomerstand en winterstand. In de zomer loopt het regenwater de ton in, maar in de winter niet. Dit voorkomt schade aan de regenton. De pijl op de vulautomaat geeft de richting van het water aan.

11.
Klaar voor gebruik

Je installatie is voltooid! Nu ben je klaar om regenwater op te vangen en te benutten. Twee linkerhanden of geen zin? Geen zorgen! Ons team staat klaar om de installatie van je regenton professioneel en moeiteloos voor je te regelen. Neem gerust contact met ons op voor deskundige hulp.